Bisküvi tadında kıtır kıtır atıştırmalık bir kurabiye tarifi arıyorsanız işte bu tarif tam size göre..
MALZEMELER:
2,5- 3su bardağı un
1 yumurta
125gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
kabartma tozu
vanilin
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ile pudra şekerini iyice eziyoruz. İkisi birbirine tamamen karışınca yumurta, vanilin, kabartma tozu ve unu ilave ediyoruz.Hamur kıvamına geldikten sonra hamuru ikiye bölüyoruz. Bir parçasını kakao ile harmanlıyoruz ve elimizde bir sade biri kakaolu iki parça oluyor.
Şimdi sıra geldi işin püf noktasına.. Her iki hamur topundan da 4 er küçük beze ayırıyoruz. Yani elimizde 4 kakaolu, 4 sade hamur parçası oluyor. Bunları elimizle uzatarak yuvarlak şeritler haline getiriyoruz. Daha sonra bir kakaolu bir sade bir kakaolu bir sade şeridi yan yana koyup ilk sırayı tamamlıyoruz. İlk sıranın üzerine kakaonun üstüne sade; sadenin üstüne kakao gelecek şekilde işlemi tekrarlıyoruz. Alüminyum folyaya sarıp gevşemiş hamurun kesilecek hale gelmesi için yarım saat ile bir saat arası buzdolabında bekletiyoruz.Daha sonra çıkarıp bıçakla orta kalınlıkta ekmek keser gibi kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
Fırının hamur işleri pişirme fonksiyonunda 160-170 derecede 25-35 dk pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder