Tarifini internet üzerinde yaptığım gezintiler sırasında tesadüfen bulduğum bu yemek insanda parmak sayısını azaltacak cinsten :) o kadar lezzetli oluyor ki parmaklarınızı da yiyebilirsiniz benden uyarması :)
Malzemeler
İçi için: yarım kilo kuşbaşı et (kişi sayısına göre artabilir)
soğan
4-5 adet yeşil biber
4-5 adet kırmızı biber (ben yazdan kış için közlediğimiz biberleri kullandım.)
tuz, karabiber
Çanak için: kişi sayısı kadar milföy
Yapılışı
Kuşbaşı etleri iyice yıkandıktan sonra tencereye aldım. Üzerine hiç su eklemeden pişmeye bıraktım. Kapağını kapadığınız gibi etler zaten kendi suyunu salıyor. Etler suyunu salıp tamamını çekene kadar pişirdim. Eğer etler istediğiniz yumuşaklığa erişmemişse çok çok az su ilave edip biraz daha pişirebilirsiniz. Etler pişerken ayrı bir tencereye yağ koydum. Soğanları biraz pembeleşene kadar kavurdum. Üzerine yeşil ve kırmızı biberleri ekledim. İyice kavrulup özlendikten sonra baharatları ekledim ve dinlenmeye bıraktım. Bu esnada buzdolabından çıkardığım ve hafif yumuşamış olan milföyleri resimde görüldüğü gibi iki ucundan kesip katladım.
200 derecelik fırında 30 35 dk pişmeye bıraktım. Fırından çıkardıktan sonra ortada kalan kısmı bir bıçak yardımıyla çıkarıp içine etli karışımdan doldurdum. Kestiğim parçayı da kapak gibi kapattım ve ortaya bu güzel görüntü çıktı. Afiyet olsun:D
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder